“继往开来 永志不忘” 南京市汉口路小学的师生走进拉贝纪念馆 感悟历史 祈愿和平
发布时间: 2022.12.13 来源:

2022年12月13日下午,南京市汉口路小学(2017年被授牌"拉贝和平学校")的师生走进拉贝纪念馆,开展南京大屠杀死难者国家公祭日红领巾祭扫活动。缅怀遇难同胞,祭奠国际友人,感悟历史,祈愿和平。

聆听校长讲话

学生们向拉贝雕像敬献花朵

学生们在拉贝雕像前朗诵《和平宣言》

学生代表接收江苏省电视台采访

"Never forget the past and the future"

The teachers and students of Nanjing Hankou Road Primary School came to John Rabe Memorial Hall to feel the history and pray for peace

On the afternoon of December 13, 2022, the teachers and students of Nanjing Hankou Road Primary School, which was awarded the "John Rabe Peace School" in 2017, came to John Rabe Memorial Hall to carry out the National Memorial Day for Nanjing Massacre victims of the Nanjing Massacre. Memory of the victims, memory of international friends, memory of history, pray for peace.