克里斯·汉金(林奎)追寻先辈足迹,访问南京大学拉贝与国际安全区纪念馆
发布时间: 2024.05.12 来源:

2024年5月10日下午,美国青年克里斯·汉金(中文名:林奎)来到南京大学拉贝与国际安全区纪念馆参观。林奎是南京大屠杀期间南京安全区国际委员会成员查尔斯·里格斯(中文名:林查理)的曾外孙。他2023年来到南京,在南京大学—约翰斯·霍普金斯大学中美文化研究中心学习。 在纪念馆内,林奎受到了杨善友主任的热情接待,并详细了解了查尔斯·里格斯在南京大屠杀期间展现的人道主义行为。当时里格斯选择留在南京,与国际委员会其他成员一起,为保护中国难民提供了极大的帮助。

林奎正在翻阅记载其曾祖父事迹的文章

林奎在查尔斯·里格斯的介绍展板前留影

在纪念馆的主楼展厅,林奎深入了解了约翰·拉贝的英勇事迹以及南京安全区的历史背景。他对纪念馆的丰富展品和详实的历史资料表现出了浓厚的兴趣。林奎在参观结束时还表示,希望将来能与父母一同重访拉贝纪念馆,共同体验和感受这段跨越国界的深厚情谊。

林奎在拉贝纪念馆参观并留言

作为纪念历史、启迪后人的重要场所,南京大学拉贝与国际安全区纪念馆致力于守护南京大屠杀的历史真相,并弘扬那段艰难岁月中所展现的人性光辉。

On the afternoon of May 10, 2024, Chris Hankin (Chinese name: Lin Kui), a young American, visited Nanjing University John Rabe and International Safety Zone Memorial Hall . Lin Kui is the great-grandson of Charles Riggs (Chinese name: Lin Chali), a member of the Nanjing Safety Zone International Committee during the Nanjing Massacre. He came to Nanjing in 2023 and is studying at The Johns Hopkins University-Nanjing University Center for Chinese and American Studies. During his visit to the memorial hall, Lin Kui was warmly received by Director Yang Shanyou, who provided detailed information about the humanitarian actions of Charles Riggs during the Nanjing Massacre. Riggs chose to stay in Nanjing, working alongside other members of the International Committee to provide significant assistance in protecting Chinese refugees. In the main exhibition hall of the memorial, Lin Kui gained a profound understanding of the heroic deeds of John Rabe and the historical context of the Nanjing Safety Zone. He showed a keen interest in the rich exhibits and detailed historical materials presented in the memorial hall. At the end of his visit, Lin Kui expressed his wish to revisit the John Rabe Memorial Hall with his parents in the future, to jointly experience and appreciate the profound international friendship that was forged during that period. As an important place for commemorating history and enlightening future generations, Nanjing University John Rabe and International Safety Zone Memorial Hall is committed to preserving the historical truth of the Nanjing Massacre and promoting the light of humanity that shone through those difficult times.